Pagina curenta: Home > Companie > Celiachia

Celiachia

Problema intolerantei alimentare

Venchi este o companie care cunoaste foarte bine problema intolerantei la gluten. Toata gama de produse Venchi, exceptand cele cu cereale si cele caramelizate, contin zero gluten. Zaharul, cacao, umplutura din praline nu contin de nici un fel fainoase sau amidon care ar putea sa compromita starea naturala a produsului.

Cateva informatii despre celiachie

Numita si boala celiaca, este o afectiune a aparatului digestiv, mai exact a intestinului subtire. Nu este o boala contagioasa, dar este ereditara si consta intr-o intoleranta alimentara la gluten. Glutenul este o substanta proteica prezenta in anumite cereale: grau, orz, ovaz, secara. Proteinele acestor cereale sunt toxice pentru persoanele care au dezvoltat aceasta intoleranta alimentara. Restul cerealelor (porumb si orez), precum si pseudocerealele teff, hrisca, quinoa etc, nu sunt toxice pentru organismul afectat. Celiachia nu se vindeca, boala odata aparuta ramane pe toata durata vietii. Frecventa bolii in tarile in care se consuma zilnic grau este de 1/100 la 1/300, asa cum au demonstrat statisticile actuale efectuate de cercetatori. Singurul tratament consta in eliminarea completa si definitiva a tuturor produselor care contin gluten. De altfel, o dieta fara gluten este singura terapie care garanteaza starea de sanatate celor afectati de aceasta boala.

Caloriile fara zahar

Venchi ofera o gama completa de produse fara zahar, indulcite cu maltitol. Acest indulcitor, provenit din maltoza, actioneaza impotriva bacteriilor orale, care sunt principala cauza a cariilor si a coroziunii smaltului dintilor. Beneficiile utilizarii indulcitorilor de tip polioli, inclusiv maltitolul, ca alternativa la zahar si ca parte dintr-un program complex care include si igiena dentara, au fost recunoscute in intreaga lume. Controlul glucozei, a lipidelor si a greutatii corporale reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte in lupta impotriva diabetului. Maltitolul este absorbit foarte incet de organismul uman, motiv pentru care poate reduce nivelul de glucoza si asimileaza o valoare calorica mai mica decat zaharul. Valoarea sa calorica scazuta (2,1 calorii/gram in comparatie cu 4 calorii/gram la zahar) permite persoanelor sa-si controleze greutatea. Dar, la fel ca in cazul celorlalti indulcitori de tip polioli, consumul unei cantitati mari de maltitol poate avea efecte laxative. De aceea, este recomandat sa nu se consume mai mult de 100 de grame pe zi din aceasta substanta.

In concluzie, daca ciocolata este consumata cu moderatie, ea poate sa ne furnizeze o serie de elemente nutritive si poate sa faca parte dintr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata.