Pagina curenta: Home > Companie > Istorie

Istoria

Mai mult de un secol de traditie

Esenta Venchi o reprezinta calitatea, prospetimea, cultura si experienta de secole in fabricarea produselor de cofetarie. Inca din 1878, "sufletul ciocolatei" si-a facut simtita prezenta in produse unice, in care gustul joaca rolul principal. Retetele deosebite, unice, precum si materia prima de o calitate extraordinara, nealterata prin procese chimice sau prin adaugarea de conservanti, reprezinta punctul cheie al succesului Venchi. Traditia unei culturi vechi de secole si unicitatea produselor fac din Venchi un adevarat atelier de creatie artistica a dulciurilor, al carui scop este de a transorma ciocolata intr-o experienta extraordinara.

Catre secolul XXI

In 2000, Venchi si-a unit pasiunea cu un alt maestru din Cuneo, Pietro Cussino, care inca din 1949 si-a pus creativitatea in slujba fabricarii de dulciuri si a fondat CUBA (Cussino, Biscotii si Affini). CUBA-VENCHI, care s-a nascut din fuziunea celor doua companii si care a revenit in 2003 la denumirea "VENCHI" produce si astazi mai mult de 250 de specialitati.

Din secolul XIX

Venchi a luat nastere in Torino in 1878, cand tanarul Silvano Venchi a deschis primul sau laborator de cofetarie. Venchi spune povestea in care protagonist absolut este gustul autentic italian. Calitatea, prospetimea, specializarea si cultura sunt valorile care au dat nastere retetelor unice, in care ingredientele naturale se transforma intr-o experienta a gustului.